Rubriky
2016

Tábor benjamínci 2016

Kdy: 5.-9. července 2016

Kde: Dolní Domašov

Foto

Na svátek Cyrila a Metoděje vyrazila tři auta nacpaná benjamínky a třemi vlčaty, vedoucími, spacáky, mrkví, cibulí, lany a dalšími nejnutnějšími věcmi do našeho prvního benjamínského tábořiště. Naším útočištěm byla starobylá fara v Domašově v blízkosti města Jeseník. Když jsme se trochu zabydleli, vyrazili jsme hledat strom vhodný na stožár, který na správném táboře nesmí chybět. Když jsme ho našli, přišla na řadu motorová pila. Bobek s Pavlíkem odřezali větve, které jsme pečlivě uklidili, a pak nás čekala strastiplná cesta s těžkým stožárem do tábora. Naši stateční vedoucí se nenechali odradit žádnými překážkami a stožár postavili a ještě udělali super lavičky k ohništi. Při prvním nástupu benjamínci dostali šátek a trička, abychom na nástupu byli praví skauti. A tehdy začalo naše dobrodružství, protože poté, co jsme objevili zprávu v lahvi námořníka Malého Jacka, zatoužili jsme stát se pravými námořníky. Zahráli jsme si plno námořnických her, vyrobili si trička a náramky. Otužovali jsme se v řece. Postavili pomník na památku padlého zajíce.
Jeden den jsme se vydali na celodenní výlet. Bobek nás zavedl na krásné, obrovské skály. Dobyli jsme také vrchol Zlatý chlum, na kterém čekala rozhledna se spoustou schodů, ale s úžasným výhledem.
Velmi nesnadným úkolem, který se všem podařilo splnit byla stezka odvahy. I když se konala odpoledne a ne večer, baterky byli potřeba, protože vedla přes vojenský bunkr.
Na závěr nás čekalo napínavé hledání pokladu. Po splnění všech nelehkých úkolů (i toho, který byl v kameni uprostřed řeky) stateční benjamínci a vlčata získali pirátskou mapu. Kolem zdechlého králíka vyrazili s nemocným Štěpánkem včele na hřbitov, kde se v altánku ukrýval fakt dobrý poklad.
V sobotu před odjezdem jsme zakopali zprávu pro příští generace, do které se podepsali všichni účastníci: Bobek, Pavel, Lucka, Liduška (naše skvělá kuchařka), Maty, Vlasťa, Nervík, Včelka, Adélka, Kytka, Strom, Vlak, Májuška, Minuška a Vítek. (se. Lucka)