Rubriky
2017

Rychlé šípy a záhada skautského zákona

Kdy: 5-2017

Kde: Štramberk

Foto

Vlakem jsme se vydali na třídenní výpravu do malebného městečka Štramberk. Z nádraží jsme vyrazili s batohy do kopce pod vrchol Kotouče, nad kterým se tyčí hrad Štramberská Trúba. A zdaleka to nebyl náš poslední kopec. Ubytovali jsme se v poetické klubovně místních skautů. A hned prozkoumali přilehlou zahradu se zvonicí a amfiteátrem. Večer jsme objevili tajnou zprávu Rychlých šípů, kteří se rozhodli odhalit nám tajemství skautského zákona.
Ráno, ještě před příchodem návštěvníků, jsme vyšplhali na Štramberskou Trúbu, kam nás pozvala skautka, se kterou jsme se seznámili už ve vlaku. Z nejvyššího patra jsme si prohlédli mlhu hustou tak, že by se dala krájet.
Šifra nám prozradila jména pěti pětičlenných družin, a tak se Rychlonožky, Červenáčcci, Jarky Metelky, Jindrové Hojerové a Mirci Dušínové s mapou a vedoucími vydali do ulic Štramberku, aby odhalili tajemství prvních pěti bodů zákona. Odpoledne jsme všichni společně obdivovali krásy okolní přírody a poznali další body skautského zákona. Večer jsme si je všechny připomněli při tajuplném rituálu s loučemi.
V neděli po mši svaté na nás už čekali bazilišek, pavouci, hadi se svou svačinou a ostatní obyvatelé minizoo na náměstí.
Samozřejmě nechyběly Bobkovy budíčky, Sláďovy rozcvičky, maminek skvělé buchtičky a výborné jídlo tentokrát od Poldy a Kaštana.
Suma sumárum – akce se účastnilo 34 skautování schopných Rychlých šípů.