Rubriky
2018

Světluščí předvánoční přespávala v klubovně

Kdo: Světlušky

Kdy: 12-2018

Kde: Ludgeřovice

V pátek večer se sešlo jedenáct světlušek a dvě Lucky-vedoucí u fary. Všechny jsme si s sebou přinesly spacáky a karimatky potřebné pro přespání v naší skvělé klubovně. Aby se nám dobře spalo, vyrazily jsme nejprve na večerní procházku. Vydaly jsme se tentokrát jižním směrem na Ostříž. U kříže jsme našly svítící lucernu. Kontrast tmy a světla nám připomněl úkol světlušek svítit ostatním dobrými skutky, laskavostí, ochotou, veselostí …
Po návratu a večeři z domácích zásob jsme stihly pár her. A pak umýt, vyčůrat, pomodlit a spát. Večerní pohádka byla o Lucince a kouzelné lucerně.
Následujícího dne pár ranních ptáčat vyrazilo s Luckou do kostela, další chystaly snídani a jen pár spáčů vydrželo zachumlaných ve spacáčcích na teplé vytápěné podlaze až do budíčku.
Po rozcvičce byla vánočka a rády jsme přijaly pozvání otce Václava na horké kakao (my vedoucí kofeinové:o).
Po deváté hodině jsme vyrazily do Černého lesa. Hlína byla zmrzlá, listí šustilo, holé koruny stromů odkrývaly tajemství ptačích hnízd a jmelí se zelenalo.
Před polednem jsme dorazily k Pudingovým domů, a protože se holky osvědčily už ráno, když samy nachystaly snídani, uvařily si samy i vydatnou polévku na oběd. Po siestě jsme si s Luckou ještě vyrobily andělíčky ze stužek a korálků. A před půl čtvrtou už hajdy ke klubovně a domů.