Rubriky
2019

Za lesním pokladem

Kdy: 23. března 2019 (sobota)

Kdo: benjamíni
V sobotu 23. března ráno se sešlo 9 benjamínků a dva vedoucí u klubovny a vydali se na MHD vstříc porubskému lesu. Naše první zastávka byla u soch před budovou VŠB. Tam nás oslovil tajemný hvězdář, kterého děti podezřívaly, že je jeden z vedoucích. Povídal o pokladu ukrytém v lese a že se nám může zjevit, pokud splníme několik úkolů. Rozhodli jsme se, že do toho půjdem. Po odchodu pána jsme inspirováni sochami nějakou dobu hráli cukr-káva-limonáda a napodobovali ony sochy. Dost nám přitom vyhládlo.
Po první svačině jsme se vydali do lesa. Na začátku nás čekala zkouška orientace. Benjamínci šli jednotlivě podle fáborků k dalšímu stanovišti. Tam jsme slaňovali mírný svah. O kousek dál se rozprostřela louka, kde jsme si užili krásné jarní slunce ručkováním a šplhem na prolízačkách nebo urputnou přestavbou potoka. Skoro jsme zapomněli, že hledáme poklad. Další zastávka byla v lese za planetáriem. Úkolem bylo postavit z větviček kopii z lesa trčící hvězdárny. Po skupinové fotce stavitelů u jejich díla jsme konečně dostali za úkol najít poklad ukrytý ve vytyčeném kusu lesa. Na to jsme, my benjamíni, odborníci. Netrvalo to ani pět minut. Poklad obsahoval různé druhy oříšků, ovoce a hlavně čokoládu. Šťastná nálezkyně se se všemi podělila.
Následoval úprk na tramvaj. Při přestupu na autobus jsme si čekání ukrátili míčovými hrami, skákáním gumy a prací v kaluži. O zábavu v tramvaji a autobuse se postaral Dopravní podnik města Ostravy videem upozorňujícím na krádeže v dopravních prostředcích. Jednodenku jsme si užili.

Benjamínská výprava za lesním pokladem
Foto