Rubriky
2021

1D – Skryté lomy

Kdy: 22.5.

Na počátku jsme se sešli před klubovnou a rozdělili jsme se do 3 týmů, které si podle vylosované obálky zjistili jak bude probíhat jejich cesta s úkoly….

TÝM MODRÝCH: Na začátku výpravy jsme se všichni sešli u fary. Rozdělily na tři skupiny a vybrali jsme si tři obálky v kterých byli úkoly na celou výpravu. Pak jsem se rozdělily a každý jsme jeli svou cestou jsme museli ještě najít kotlík ve kterém byly suroviny na oběd. Potkali jsme se v jednom lomu, kde jsme všichni dělali oběd každý ve své skupince. Jak jsme dojedli, tak jsme měli udělat ještě 6 kostek ze dřeva. Skoro celou výpravu se hráli hru, kde jsme mněli 6 lidí mněli pověšená čísla na batohu a ten kdo uviděl číslo jiné skupinky tak to řekl vedoucím skupinky. Potom jsme šli hledat lomy které jsme měli zakreslit do slepé mapy. Pak nám bobek napsal GPS, kam máme všechny skupinky přijít. Došli jsme k cíli a vyhodnotili jsme úkoly a někteří z nás si zahráli volejbalbr.Štepan V.

TÝM ZELENÝCH: Dostali jsme obálku a když jsme si přečetli úkoly, šli jsme čekat na zastávku. Pak jsme jeli autobusem s jedním přestupem do Děhylova. Bobek nám poslal souřadnice, kde najdeme kotlík s jídlem, ale my jsme si toho nevšimli, a tak jsme šli první do jednoho z lomů. Pak jsme zjistili, že bychom teda měli jít pro ten oběd. Vyšli jsme kolem řeky. Po nějaké době nás zastavil pán, že dál nemůžeme jít, že tu teď něco dělají a popřál nám hezký den. Tak jsme se vraceli a šli jsme druhou stranou. Asi po hodině chůze, s tím že celou cestu pršelo, jsme došli na určené místo a vyzvedli si oběd. Na chvíli jsme si odpočali pod mostem, pak jsme šli do nejbližšího lomu. Když jsme dorazili, všichni ostatní už tam byli. Klukům se zrovna povedlo rozdělat oheň, holky ho ještě připravovaly. V týmu jsme si rozdělili úkoly; někdo připravil ohniště, někdo nanosil dřevo a někdo krájel zeleninu. Oheň jsme rozdělali na první pokus a oběd byl brzy hotový. Pak jsme ještě vyráběli dřevěné kostky a nažhaveným hřebíkem jsme na ně dělali tečky. Ve 14:30 jsme vyrazili na místo srazu, kde jsme měli být přesně ve tři. Po cestě jsme našli dva lomy. Pak jsme přebrodili louku, byli jsme mokří, jak bychom stáli po kolena ve vodě. Nakonec jsme běželi abychom tam byli včas. Pět minut před cílem se nám vybily mapy, tak jsme ještě trochu bloudili. Měli jsme zpoždění jen asi dvě minuty. Někteří z nás si tam zahráli plážový volejbal v lijáku a nakonec vysvitlo i slunce.

ses. Hanzelka

TÝM ČERVENÝCH:


Kdo: skautky, skauti – (výprava v malých družinách)

Sraz: v 8:20h před klubovnou. Návrat: cca. v 17:45h před klubovnou. Sebou:  čestné prohlášení viz. příloha nebo si přineseš svůj samotest, respirátor.  V batohu vše potřebné pro jednodenní výpravu, dále ODISku, 40kč, ostrý Nůž, KPZ, (doporučené- Mobil s Of-line mapy.cz. ) Malou svačinu, pití, lžíci, (oběd zajištěn), 1,5l vody/pití. Závazné přihlášení z důvodů oběda – vyplnit do 20.5.2021.
vedoucí br. Bobek a Bidlo