Rubriky
2023 Aktuality

Tábor 2023 (malí)

22.7. – 29.7. 2023

Foto

Tábor na Osoblažsku

22.července 2023

Nástup byl na vlakovém nádraží. Měl být v 8“45, ale byl zpožděn asi o patnáct minut. Vlak jel však správně, a to 9:30.  Jeli jsme do Opavy, a z Opavy do Krnova, a z Krnova do Jindřichova. Z Jindřichova jsme šli do tábora. Na oběd byla gulášová polívka. Poté jsme se koupali a po koupání byl program. Kreslili jsme mapy a vymýšleli jsme názvy pro různé místa. Třeba jako Latryna byla MPN. Místnost Poslední Naděje. Poté byla svačina (banán). Na večeři byl chleba s paštikou. Mám hlídku s Kryštofem Braníkem.

23.července

Je 00:05. Na hlídce je vždy nejvíce času na psaní. Nikde jsem neviděl tolik hvězd jako tady. Nakonec jsme hodně zháněli dřevo. Nějakou dobu jsme byli na hlídce s Ondatrou a Borisem. Nejlepší hlídka v mém životě. Ráno byl na snídani chleba s marmeládou. Dopoledne nebyl žádný program, protože jsme byli v kostele. Na oběd byly tortily. První odpolední program taky nebyl, ale mnoho lidí stavělo s Metym a Žralokem takovou klikatou hráz. Poté byl konečně nějaký program. Závodili jsme po řece. Můj tým dopadl více špatně než dobře. Byli jsme čtvrtí ze šesti. Na večeři byly buřty.

24. července

Na snídani byla kaše s kakaem, medem, nebo marmeládou. I rozinky byly. Po nástupu byly překážky. Hráli jsme želvy. Na oběd bylo rizoto. Ještě před obědem jsme hledali v týmech jeskyni námořníka, který zemřel na ostrově. Šestka slyšela něco o pekárně, a tak šli pětkrát pomaleji do pekárny. Trvalo to dvě a půl hodiny, a mělo to trvat půl hodiny. Myslím že v jeskyni (jako že v jeskyni) ani nebyli. Na oběd byl jako polívka vývar. Na oběd přišel i Vašek ze samotky. Přišel Baťoh, Ořech a Mamut. Po obědě byl volný program. Poté jsme šli v týmech do lesa k Libomorovi, vzali jsme tam co největší kládu a šli do tábora. My jsme vzali jehličnan dlouhý 8 metrů. Tuto hru jsme vyhráli. I když jsem při ní málem zabil Hermínku. Na večeři byl chleba s lučinou. Mám třetí hlídku s Jonášem.

25. července

Ta hlídka je nekonečná. Jony říká, že ten budík v kuchyni jede pomaleji než by měl jet. Už jdeme rači budit. Je 5:21. Na snídani byla vánočka s různými marmeládami. Nejlepší snídaně na tomto táboře. Zatím. Vařili jsme si po týmech polívku. Ještěrka naši polívku ani neměl, byl pak na nás naštvaný. Přišel moc pozdě. Naše polívka vypadala jako bychom do ní nalili Coca-colu, ale jinak byla dobrá. Na svačinu jsem snědl asi deset kilogramů melounů. No, asi trochu méně. Pak mi bylo špatně. Na druhé byly brambory a maso. K tomu byla řepa nebo švestkový kompot. Hráli jsme i indiánský tenis. Porazil jsem Dědečka, Orla, Vitamína, Tulínka, Tristana a porazil mě jen Ještěrka. Hrál jsem šachy s Vitamínem a vyhrál jsem. Právě mi zapípaly hodinky a skončilo mi mlčení. Mlčím jen dvacet minut, není to tak těžké, tak budu mlčet čtyřicet jedna minut. Hned se budu cítit trochu více starší. Nakonec jsem to nezvládl. V dešti jsme udělali mega dobrý oheň, házeli jsme do něj kameny a pak nás seřvali vedoucí. Stavěli jsme pak vory. Na večeři byl chleba s máslem, vajíčkem a salátem. Šli jsme spát až v deset. Byla vlastně taky mše.

26. července

Vstávali jsme až o půl deváté. Prší. Na snídani byly housky se salámem. Taky chleba s marmeládou. Prší až do třetí hodiny. Na oběd bylo něco, co už si nepamatuji. Sekali jsme dřevo do kuchyně a  do sauny. Na večeři byl chleba s pomazánkou.

27. července

Ráno byl mazanec na snídani. Po snídani jsme šli po týmech k altánu a kostelu, kde jsme našli karikaturu od Libomora. Vždy když jsme uviděli fialový fáborek, měla by u něho být nápověda k dopadení piráta. Po fáborcích jsme došli na Dívčí hrad. Luštili jsme tam tajenku. Za ní jsme dostali lízátka. Byly pak na oběd housky se salámem a sýrem. A ještě s rajčetem, okurkou a mrkví. Pak byla prohlídka. Z Dívčího hradu jsme šli do tábora přesně po cestě, po které jsme šli tam, ale popisovat ji nebudu. Po cestě jsme hráli mafii. Na večeři byl guláš, pak jsme šli dělat scénky na večer. Ta naše byla o popelce, ale příběh byl skoro jiný.

28. července

Právě sedím na hlídce s Krokodýlem. Je 2:07. Na snídani byly rohlíky s rybičkovou pomazánkou. Na oběd byly nudle s mákem. Bylo vyhlášení 1. až 6. místa. Poté jsme hledali poklad. Skončili jsme druzí. Na oběd byly nudle s mákem. Dostali jsme nějaké křupky z Polska. Na večeři byl guláš.

29. července

Poslední den tábora. Na snídani bylo něco co si už nepamatuju. Sice CTH už skončilo, ale v týmech jsme dělali vlajky, na kterých byly podané ruce. Na oběd byly boloňské špagety, akorát s nudlema. Na nástupu před odjezdem mě málem píchla do ucha vosa, ale já jsem ji nakonec odehnal a píchla mě jen do prstu. Na svačinu byl meloun. Na cestu jsme dostali bebíčka a někteří dostali jablko.  Potom jsme šli na vlak. Ve vlaku byla babička od Vinnetoua a dala nám sušenky. Těrličáci měli   na kroji málo nášivek, ti někteří menší dokonce nic. Ale měli všichni kroj a my jsme všichni kroj neměli. Minulé dva tábory byly lepší, ale kdybych si měl vybrat znova jestli jet, nebo nejet, rozhodně bych na tábor jel, protože stál za to. Dnes mě nevzbudili na hlídku. 

Bratr Mufin