Rubriky
2023 Aktuality

Tradiční Annaberg

kdo: Ski, Sky, R&R

kdy: 8. – 10. 12. 2023

kde: Annaberg, Andělská hora

Foto

Na sněhový víkend jsme se vypravili v pátek odpoledne. Cestovali jsme vlakem z Hlučína do Opavy, a pak ještě do Bruntálu. Odtamtud už autobusem pod Anenský vrch, na kterém jsme se měli ubytovat. Abychom se tam dostali, museli jsme překonat kopec Smrťák. Ač s mnohými nelibými slovy, všichni jsme cestu zvládli a zakusili jsme teplo hořícího krbu v domečku vedle kostela sv. Anny. Po dojedení večeře jsme se vrhli na kopec bobovat (lopatovat). Později se ještě hrálo na kytaru.

Ráno jsme zahájili rozcvičkou ukončenou otužováním ve sněhu. Pak jsme se rozdělili do skupin a ukuchtili si snídani. Následovalo krátké volno, kdy se čekalo na skupinu lidí, kteří nemohli přijet už v pátek. Za krátko jsme chystali oběd. Každý si připravil 2 špízy, zabalil je do alobalu a vyrazili jsme na cestu. V zimní krajině jsme pak pekli pokrmy na žhavých uhlících, a většině to chutnalo. Po cestě zpátky jsme se těšili na bobovačku. Za světla to bylo ještě lepší než večer za tmy. Když jsme se unavili šli jsme se do chaty usušit a ohřát. Halt vytáhl kytaru a pro dlouhou chvíli jsme si zazpívali. Po zaslouženém odpočinku se po celém domě objevili zranění lidé, které bylo třeba ošetřit. (Zranění byla namaskovaná ale některá vypadala dosti reálně.) Nováčci si mohli plnit nováčkovskou zkoušku. Protože oblečení ještě nebylo zcela suché zahráli jsme si nekonečnou hru: Kaplan, farář, biskup. Po večeři jsme se vydali opět bobovat. Kluci z roverů postavili skokanský můstek, takže sjíždění kopce získalo nový rozměr. Večer nám bylo líto, že se nemůžeme dívat na StarDance, tak jsme si uspořádali vlastní. Moderátoři – Kostka Kostková a Sever Eben uvítali na tanečním parketu 2 páry, Sekyrku s Nervíkem a Hanzelku s Haltem. Také nechyběli porotci Alka a Ondra. Orchestr zastoupil Bobek. Po odtančení 4 tanců nakonec diváci rozhodli, že vyhrál pár číslo jedna. Pak už se šlo spát.

Ráno byla z časových důvodů vynechána rozcvička, spěšně se uvařila snídaně a vyrazilo se na mši. Někteří se svezli autem, jiní šli celou cestu pěšky. Vycházeli jsme za husté mlhy, však zpáteční cesta byla zalita sluníčkem. Bobek ještě koupil svačinku pro hladové krky. Cesta na kopec Smrťák proběhla více v pohodě, neboť jsme netáhli těžkou bagáž, a také jsme se zabavili hrou: hdy he ha hačátku haždého hlova huselo hýkat H (kdy se na začátku každého slova muselo říkat H.) V chatičce nás čekal oběd, který uvařil Atlet. Pak už jsme se vrhli na balení a úklid. Trvalo to trochu déle, než se předpokládalo, takže další bobování už jsme nestihli a šli jsme domů. Trochu jsme se zasekli v Bruntálu. Vlak měl 47 minut zpoždění. Unavení ale šťastní jsme dorazili do Hlučína přesně o hodinu později, než jsme měli přijet původně. Výprava to však byla povedená, a příští rok se na ni můžeme těšit znova.

Ses. Hanzelka