Rubriky
2024 Aktuality

Led(n)ová expedice

kdy: 20.1. 2024

kdo: Vlčata

kde: Hlučín a okolí Štěrkovny

Foto

Sraz byl v 8:30 u nádraží v Děhylově. Poté jsme šli k rybníku nebo řece a hráli jsme hry. Pak jsme šli po cestě a zastavili jsme se u schodů, kde nám přečetl Libomor událost s Hantrem, který zabil soupeře při hazardní hře a stálo tam, že bysme ho mohli najít u Sobích skal a zabít ho. Tak jsme vyšli po schodech nahoru a pokračovali do lesa. Po asi 10 min. jsme došli k ořešákům a udělali si oštěpy a taky klacky na opékání.

Pak jsme šli dál na rozcestí a vydali se doprava. Zhruba po 10 min. jsme uviděli vodopády.  Jmenuje se to tam Pohádka. Sirka nám řekl, že máme ulomit rampouchy a zapíchnout je do země. Pak jsme svačili a vydali se zpátky stejnou cestou na rozcestí.  Na rozcestí jsme šli cestou na svah,  tam jsme se koulovali a jezdili na lopatách a bylo tam hodně horko. Zase jsme šli zpátky na rozcestí a Sirka nám řekl, že tam je pomník letců a že se tam půjdem podívat.  Přišli jsme k tabuli a přečetli si ji, vylezli jsme na kopec, kde byl pomník a zapálili tam svíčku. Sirka řekl Libomorovi ať zajde pro oštěpy a vrátí se, že půjdeme k Sobím skalám a opečeme si párky. Tak jsme šli rovně a pak z kopce, až jsme došli na cestu a sbírali chroští a pak dorazil Libomor a hrál Hantra a Sirka řekl, že ten kdo chytí Hantra, ten vyhrál a já jsem za ním doběhl jako první!

 Po cestě k Sobím skalám jsme ještě posbírali vetší klacky na oheň. Když jsme jich měli hodně, došli jsme ke skalám a opékali tam párky. Ježek si párek opékal asi hodinu a neměl ho vůbec opečený.  Libomor mu řekl, aby ho dal více do ohně a Ježek ho tam dal a asi po 30 sekundách ten párek byl z jedné strany černý a Libomor mu řekl, že se mu to nějak rozjelo.  

Tuleň a ještě pár vlčat jezdilo na lopatách. Já a Ježek jsme zjistili, že máme úplně mokré nohy. Sirka a Pavel měli naštěstí náhradní ponožky a půjčili nám je. Na to jsme si nasadili ještě i sáčky a vklouzli do mokrých bot. Vydali jsme se po cestě na hřiště a hráli jsme fotbal, ale neměli jsme míč tak jsme si udělali hadrák z Libomorových trenek. 

Nakonec jsme se vydali na nádraží a jak jsme čekali, tak jsme hádali hádanky a kdo dřív odpověděl tak dostal bombon. Já jsem taky dostal. Nastoupili jsme do vlaku, v Děhylově jsme zase vystoupili, pak byl nástup a pak rozchod a to byl konec této výpravy.

bratr Kryštof