Rubriky
2018

Záchrana Taťky Šmouly

Foto

Kdy: 1-2018

Kde: Zátor

Po malebné dvou hodinové cestě vlakem, jsme dorazili do zasněženého podhůří Jeseníků. V klidné vesničce Zátor jsme se ubytovali na místním velké faře. Po večeři jsme dostali zprávu, že nás šmoulové prosí o pomoc s hledáním jejich Taťky. Jediné, co po něm zbylo, byl rozbitý mobilní telefon, který se naši vedoucí pokusili nějak opravit. Dojala nás Šmoulí důvěra. V pátek večer jsme ještě vyrazili na svah, abychom si zkrátili čekání na další zprávy o Taťkovi. Na svahu jsme si pořádně zařádili na sněžných lopatách, bobech i saních.
Další den ráno, po sněhové rozcvičce, jsme zjistili, že mobil se nedá opravit, ale podařilo se z něho získat aspoň nějaká data. Nejprve jsme si vyrobili Šmoulí čepice a pak se vydali po stopách fotografií, které se v mobilu našly. Postupnými střípky jsme zjistili, že Taťka se nachází na zřícenině hradu Zátor, kde ho nejspíš vězní zlý čaroděj Gargamel. Po obědě jsme tedy neváhali a vyrazili Taťku zachránit. Cesta nebyla jednoduchá, Gargamel a jeho nohsledové na nás občas někde číhali a tak jsme museli využívat různé zkratky a vymýšlet různé strategie. Nakonec se nám podařilo Taťku najít. Večer se pak nesl v duchu oslav z jeho nalezení. Den jsme ukončili slavnostním skautským slibovým ohněm, u kterého skládal skautský slib náš nový skautský bratr Libomor.
Neděle už byla klidnější. Přes noc nám napadl další sníh, a tak po úklidu, mši svaté v místním kostele, při které jsme zahráli a zazpívali dvě písničky, a následně výborném obědě, jsme si ho ještě do sytosti užili. Jsme rádi, že Taťka šmoula nepadl za oběť Gargamelovi, což však nemůžeme tvrdit o trojici bobů, které padly bohužel za oběť našemu sněžnému dovádění.
Šmoulí skautské výpravě třikrát hurá, hurá, hurá!!!