Rubriky
2018

Cesta za svobodu a mír- Do Háje –)

Foto

V sobotu ráno jsme vyrazili BUSem se staršími skauty a jednou skautkou do Hrabyně za poznáním, jak se žilo a přežívalo za války. Řekli jsme si, jak se lidé ve válce chovají (útěk, boj, kolaborace, zrada, genocida), kolik hrdinství, ale také nenávisti a zmaru válka lidem přinesla. Důvody, proč války vznikají. Navštívili jsme krásnou novou stálou výstavu v pomníku, a po ní jsme zapálili svíčky. V modlitbě poděkovali všem, kteří se zasadili o mír a svobodu a zazpívali státní hymnu.
Po této akci jsme se rozdělili do dvou týmů a vyšli na (br. Bidlem) připravenou orientační bojovku s GPS souřadnicemi a mapou v ruce. Vedoucí byli jen pozorovateli v akci za hledáním 3 stanovišť v lese. Během pochodu jsme měli na sobě čísla, které měla druhá skupinka tajně opsat. Konec trasy a vyhodnocení, byl na Ostré Hůrce, kde Bidlo rozdělal lihový a plynový vařič na kterém jsme uvařili všichni ve svých kotlících franc. polévku a bezový-jahodový čaj. Pak to byl mazec…. 🙂
Rychlý přesun z Ostré Hurky na žel. stanici do Háje v Sl. a pak TRAM. do Jílešovic a pěšky na štěrkáč za našimi vlčaty a světl. na jejich krajský závod. Během cesty Bobek nešťastnou náhodou spadl do Opavice. Při pádu si rozdrtil a utopil svůj telefon, který zůstal někde pod vodou 🙁 ….
Vše nakonec dobře dopadlo s vlčaty a světl. jsme se sešli, pogratulovali jsme jim k úspěchu v soutěži a v klidu společně šli na BUS 56. U fary odpískali konec krasné akce. Příště už pojedeme pod stan na Pulčínské skály.
PS: ….Bobek si po výletě vzal z domu šnorchl s pot.brýlemi a jel autem do Jílešovic se potápět, aby mobil (SIM, SD-cart) v ledové řece našel. Jestli se mu to podařilo je na fotkách….