Rubriky
2021

Mše sv. 2021 (Ivančena)

Tak jako v loňském roce i letos znemožnila současná pandemie pravidelné shromáždění skautek a skautů ze všech koutů naší země na Ivančeně, jako uctění památky všem skautům, kteří padli v odboji za II. světové války ( Osudové okamžiky ČT ). V souvislosti s tím není možné uspořádat ani společnou mši svatou na tomto pietním místě, jak bylo v minulých letech zvykem. Od samotných skautů však vzešel impuls využít současných mediálních možností a mši svatou nabídnout alespoň ve streamované podobě.

Tato mše se uskuteční v termínu pravidelného výstupu na Ivančenu, tedy v den památky sv. Jiří, patrona skautů, v sobotu 24. 4. 2021 v 15:30 v kostele sv. Jiří v Dobré. Vzhledem ke kapacitním omezením daných zákonem nebude tato mše veřejně přístupná, ale budou se jí moci zúčastnit pouze pozvaní hosté. Všichni ostatní mohou sledovat online přenos.

Hlavním celebrantem bude P. Vít Zatloukal, zodpovědný za pastoraci v Ostravsko – opavské diecézi.

Povzbuďme se alespoň tímto virtuálním setkáním a vzpomeňme na zemřelé skauty, kteří v minulosti nasadili své životy za naši svobodu. Zároveň vyprošujme sobě i všem současným skautkám a skautům Boží pomoc, ochranu a přímluvu Panny Marie i sv. Jiří v náročných časech.

P. Pavel Marek
duchovní rádce skautů v Ostravsko – opavské diecézi