Rubriky
2021

1D Vlčata: Po stopách sv. Mikuláše

KDE: Ludgeřovice a okolí, klubovna

KDY: 4.12.2021

Už téměř za zimního chladnějšího, ale krásného počasí jsme se sešli v počtu zhruba 15 členů a vyrazili jsme na průzkum blízkého okolí Ludgeřovic, abychom si nejen řekli něco o Sv. Mikulášovi, kterému je zasvěcen náš kostel, ale abychom zažili nějaké dobrodružství a pak si zkusili slepit nějaké papírové modely v klubovně.

Vyrazili jsme směrem kolem vrakoviště do lesíka, kde jsme objevili celkem velkou noru – opravdu zajímavé a pátrali jsme jaké zvíře tam asi bydlí. Poté jsme se rozdělili na dvě skupinky, první svou trasu značila pomocí šipek z klacků, a druhá ji pak stopovala. Za nedlouho jsme se dostali až k rybníku, kde už byl kupodivu led a pro kluky neodolatelná příležitost zkoušet jak je kde tvrdý a při házení kusů ledu nebo jiných předmětů to vydávalo zajímavé zvuky. Po malé svačince jsme se dostali na chatu Ostříž, kde jsme zahráli hry (přeskakovanou, na Sv. Mikuláše a Gubernátora, cirkulárku), dojedli svačiny a vydali se ke klubovně.

Tam následovala druhá část programu – vystřihování a lepení papírových modelů. Vedoucí si připravili modely autobusů Ostravské DPO – tři typy, Minecraft panáčky, nebo několik ABC. Bylo to moc příjemné zpestření a doufám že to klukům udělalo radost a navnadilo je že modelaření je úžasná aktivita.