Rubriky
2021 Nezařazené

1D Vlčata: Podzimní Šilheřovice

Kde: Ludgeřovice a Šilheřovice

Kdy: 20.11.2021

Sešlo se nás na 16 vlčat plus vedoucí Libomor a Halt. V plánu bylo naučit se základy práce s mapou a buzolou, uvařit si oběd a užít si hezký den.

Poté co jsme se rozdělili na dvě skupinky, a každou seznámili s jejich trasou, tak se každá skupinka vydala na cestu. Jedna šla pod vedením Libomora, druhá pod vedením Halta, ale kluci šli sami podle mapy. Haltova skupinka ještě po trase zazvonila na br. Pudinga, což se vyplatilo, neboť ten ze samého uleknutí dal každému tatranku nebo nějaký oplatek. Cesta příjemně ubíhala, po trase jsme probírali všechno možné, např. že přezdívka Halt je jako z Hraničářova učně 🙂

Když jsme se prodrali Černým lesem, kde to bylo fakt dobrodružné a mysleli si že vidíme druhou skupinku (v čele s Libomorem) u jednoho z bunkrů, ale ouha – byli to nějací jiní skauti převlečení za Avengers, kteří trávili víkend právě v jednom bunkru.

Poté už jsme se podle mapy setkali s druhou skupinkou, a všichni společně se dostali na rozhlednu nad Šilheřovicemi, kde jsme měli v plánu přichystat si oběd.

Jako hlavního šéfkuchaře bych asi označil Krokodýla, který přetetl návod, nalil vodu do kotlíku, rozmíchal gulášovky atd. Ale další (nerad bych na nikoho zapoměl) – Student, Kája, Ořech, Boris, Raptor, bratři Valentovi) vydatně pomáhali, krájeli, míchali a za chvíli se už všichni těšili z té opravdu libé vůně, neboť hlad je nejlepší kuchař. Druhá parta si mezitím vyzkoušela že mokré dřevo fakt špatně hoří, s tou břízou už je to lepší … A část výpravy se věnovala bitvě o rozhlednu, kde se aktivně střídali asi všichni účastníci.

Poté co jsme se najedli jsme se vydali do zámeckého parku v Šilheřovicích, kde jsme si zahráli pár her (oblíbená cirkulárka, tématické hry na výročí 17.listopadu) a poté k naší velké radosti na skvělý teplý čaj s medem a pomerančem a výborný medový perník z https://www.medoo.cz/ , na který nás pozval taťka jednoho našeho člena, neboť je to přímo jeho podnik. Ještě jednou děkujeme za toto skvělé pohoštění. Až někdy půjdete kolem, určitě si tam zajděte, stojí to za to!

No a pak už jsme se jen přemístili na autobusovou zastávku a spokojeni dojeli až ke klubovně.