Rubriky
2024 Aktuality

Cesta na Mount Everest

kdo: Svě, Vlč

kde: Andělská hora, Annaberg

kdy: 16. – 18. 2. 2024

Jeli jsme vlakem z hlučínského nádraží a s přestupem v Opavě jsme dojeli až do Bruntálu, kde jsme přestoupili na autobus. Naší výstupní zastávkou byla Andělská Hora. Pěšky jsme vystoupali na Annaberg, kde jsme se ubytovali a navečeřeli. Následovaly hry, u kterých jsme se celkem nasmáli. Poté nás rozdělili do týmů a společně jsme se pomodlili. Bylo už pozdě, takže byla vyhlášena tichá večerka, kdy někteří šli spát a jiní si ještě mohli chvíli povídat.

Ráno jsme v týmech luštili morseovku, kde byla skrytá věta: „Snídani najdete na začátku křížové cesty“. Tak jsme se oblékli a šli jsme pro snídani. Po snídani jsme měli chvíli volna a pak nás čekala příprava na výpravu na Mount Everest, kde jsme plnili různé úkoly, např. luštit hlavolamy, vymyslet název týmu a k tomu básničku, běh, dřepy. Následovala mše a příprava oběda (krájení klobásek, zeleniny, strouhání brambor). Oběd byl výborný! Ve chvíli volna jsme hráli schovku a hodně jsme se nasmáli. Po zapískání, které nám hru ukončilo, jsme šli ven, kde jsme hráli další hry, a každý tým postupně odcházel na další přípravu na výpravu na Mount Everest, na které nás čekala 3 stanoviště s úkoly. Když všechny týmy splnily úkoly, vyrazili jsme na sníh jezdit na lopatách. Pak jsme připravovali večeři, a to i venku na ohni. Následovala stezka odvahy, turnaj v páce a společná modlitba. A pak zase večerka a spát.

V neděli ráno jsme šli na výšlap na Mount Everest. Při výstupu do kopce jsme museli zadržet dech. Když jsme se potřebovali nadechnout, museli jsme se zastavit. Cestou jsme narazili na studánku s rezavou vodou, tak jsme ji ochutnali. Po výstupu na Mount Everest jsme se vyfotili a zapíchli vlajku. Po návratu na základnu jsme dostali výborný oběd a pak už nás čekalo jen balení, úklid a cesta domů…

br. Burák

Foto